Haliviltti sininen, Sleep well, 28cm, - Steiff

Haliviltti sininen, Sleep well, 28cm, - Steiff

Kaunis pehmeä Haliviltti sinisellä, pehmoisella nallepäällä.
Koko: 28cm
Nallepäällä on ommelliset silmät ja nenä
Konepestävä 30 asteessa.
Alkaen 0 vuotta

42.00 EUR
Varastossa (3 kpl)   Toimitus aika: 2-5 päivää
6809

Jo 1800-luvun lopussa Margarete Steiff aloitti pehmeiden, huovasta valmistettujen pehmoeläinten valmistuksensa. Pehmoeläimistä tulikin pian suosittuja naapuruston lasten keskuudessa, ja voidakseen vastata kysyntään Margarete sai palkata yritykseensä veljensä ja veljenlapset. Yksi näistä veljenpojista, Richard, pyysi tätiään kehittämään pehmoeläimiään. Richard halusi nimittäin nallekarhun, jolla olisi liikkuvat kädet ja jalat, siis eräänlainen vastine tyttöjen nukeille. Sanottu ja tehty, vuonna 1902 Margarete loi nallekarhun, josta tuli nykyisten nallejen edelläkävijä. Nallella oli hieman pidempi kuono, pitkä vartalo ja kyttyräselkä ja se oli täytetty kovaksi puuvillalla. Richard otti nallen seuraavana vuonna mukaan messuille ja amerikkalainen sisäänostaja tilasikin niitä välittömästi 3000 kappaletta! Jotkut näistä nalleista pääsivät häihin pöytäkoristeiksi. Näissä häissä sattui olemaan osanottajana silloinen Yhdysvaltojen presidentti Theodore "Teddy" Roosevelt. Roosevelt oli kiinnostunut karhujahdista ja oli löytänyt aikaisemmin kauniin piirustuksen, joka esitti jahtitilannetta, jossa pieni karhunpoikanen kulki presidenttiä kohti, joka sitten asetti kiväärin selkäänsä kieltäytyen ampumasta söpöä pientä karhua. Silloin alettiin puhua "Teddy's Bears" -käsitteestä ja Rooseveltia esittäviin piirustuksiin oli tapana piirtää pieni karhun kuva. Yhteys Steiffin uuden pehmeän karhun, joka esiintyi häissä, sekä Teddy's Bearsin ulkonäön välille muodostui nopeasti. Silloin presidentiltä pyydettiin lupaa saada kutsua tätä uutta nallea juurikin Teddybeariksi, ja niin tehdään yhä vieläkin.   

Jotkut Steiffin nalleista ovat säilyttäneet klassisen nallekarhun ulkonäön hieman pidemmällä kuonolla, pitkällä vartalolla sekä niille ominaisella kyttyräisellä selällä. Näillä nalleilla on liikkuvat nivelet ja käännettävä pää. Mutta Steiff on myös kehittänyt nallen, jolla on nykyaikaisempi ulkonäkö, jossa nallella on lyhyempi kuono, pyöreämmät muodot sekä useimmissa tapauksissa myös liikkumattomat nivelet ja kokonaan pehmeä vartalo.

Kaikki Steiffin nallet on varustettu kangasmerkillä, joka on kiinnitetty napilla nallen yhteen korvaan.  Väreillä on eri merkityksiä:
KELTAINEN MERKKI tarkoittaa, että tuote kuuluu Steiffin normaaliin valikoimaan.
VALKOINEN MERKKI tarkoittaa, että tuotetta on valmistettu rajoitettu painos, joko vuosirajoitteisesti tai tietty määrä.
VALKOINEN MERKKI PUNAISELLA TEKSTILLÄ tarkoittaa, että tuotetta on valmistettu rajoitettu painos ja että se on uutta suunnittelua.
VALKOINEN MERKKI MUSTALLA TEKSTILLÄ tarkoittaa, että tuote on rajoitettu, mutta valmistettu vanhan mallin mukaisesti, toisin sanoen kyseessä on kopio.

Vinkki tästä tuotteesta

Tutki lisää samanlaisia


0
0

Arvostelut

Tällä tuotteella ei ole arvosteluja

Kirjoita arvostelu tuotteesta

Greidi: